Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам

Вход

Регистрация
Градинска техника (мотофрези, косачки. . . .)
Виж страницата на групата

Въпроси за мотофрези и мотокултиватори

Файлове в тази дискусия

Ако някой има впечатления или въпроси относно мотофрезите, тук е мястото.

http://www.hristodor.com/motofrezi_modeli.html
Дискусията е започната от hristodor преди 1263 дни
Трябва да сте член на групата, преди да вземете участие в дискусиите.
Ради-Их.
Здравеите
на скоро купих мотоблок Гардения
вапросат ми е има ли някакви водни помпи дето да се прика4ат кам нея
БЛАГОДАРЯ
преди 2 часа
 
Пчеличката Мая
сега има продават по магазините водни помпи,които се връзват към мотоблока ;)
преди 1172 дни
 
k5kov
Здравей Лъчезаре !
Благодаря за мнението и предложението за ремарке за мотофрезата. Моето решение на въпроса с ремаркето е такова, че мога да го ползвам като го закачам на джипа и на мотоблока. Мотофрезата, която имам я ползвам за сега само за фрезоване. Когато го закачам на джипа, го ползвам за прекарване на техниката от дома ми до съответното място. Когато имам работа с мотоблока, самият мотоблок го прекарвам с ремаркето и на място. Ако имам нужда откачам ремаркето от джипа, заменям главата на теглича с друга и го закачам на мотоблока. Така с мотоблока и ремаркето мога да работя в лозето и овощната градина, където редовете не позволяват да се движа с джипа /Сузуки Витара къса база/ и ремаркето. След като свърша работа, отново сменям главата на теглича, закачам ремаркето на джипа, качвам на него мотоблока и инвентара и обратно за дома. Ремаркето е внос на старо от Европа, не много голямо, но ми върши прекрасна работа. Резервната гума съм я монтирал така, че да я ползвам и за седалка, когато го закачам на мотоблока. Ако има по – голям интерес към това мое решение мога да дам допълнително пояснения или да изпратя снимки.
Кирил Петков
Дупница.

преди 1172 дни
 
k5kov
Здравей Лъчезаре !
Благодаря за мнението и предложението за ремарке за мотофрезата. Аз също имам такова. Ако те интересува, мога да ти пратя снимки и повече описания, защото смятам, че е по – различно. Моето решение на въпроса с ремаркето е такова, че мога да го ползвам като го закачам на джипа и на мотоблока. Мотофрезата, която имам я ползвам за сега само за фрезоване. Когато го закачам на джипа, го ползвам за прекарване на техниката от дома ми до съответното място. Когато имам работа с мотоблока, самият мотоблок го прекарвам с ремаркето и на място. Ако имам нужда откачам ремаркето от джипа, заменям главата на теглича с друга и го закачам на мотоблока. Така с мотоблока и ремаркето мога да работя в лозето и овощната градина, където редовете не позволяват да се движа с джипа /Сузуки Витара къса база/ и ремаркето. След като свърша работа, отново сменям главата на теглича, закачам ремаркето на джипа, качвам на него мотоблока и инвентара и обратно за дома. Ремаркето е внос на старо от Европа, не много голямо, но ми върши прекрасна работа. Резервната гума съм я монтирал така, че да я ползвам и за седалка, когато го закачам на мотоблока. Ако има по – голям интерес към това мое решение мога да дам допълнително пояснения или да изпратя снимки.
Кирил Петков
Дупница.
преди 1172 дни
 
Пчеличката Мая
Имам мотофреза ГАРДЕНИЯ върши ми голяма работа и съм много доволен.Отскоро имам ремарке което съм направим с още 2-ма мои приятели и съм много доволен от това.Препоръчвам Ви и на вас или си купете или си направете ако ви се занимава върши СУПЕР работа!!!!!
преди 1172 дни
 
shopluka
МТД нямат такава дробилка
преди 1256 дни
 
hristodor
Здравейте, относно тази дробилка за клони, за пръв път виждам такова нещо, но иначе ще е много полезно. Според мен самата фирма която ги продава ги прави, понеже не съм срещал такъв тип прикачен инвентар, или поне не е внасяно в България. Ще разпитам тук там и ще ви пиша ако има информация. Доколкото знам МТД нямат такава дробилка като прикачен инвентар, така че най вероятно ще е местно унгарско производство.

Поздрави !
Найденов.
преди 1259 дни
 
kirchak
Преди 30 години по времето на соц.-а в Унгария много ме впечатлиха мотокултиваторите.
Всички бяха с двигатели Honda.
преди 1260 дни
 
k5kov
Здравейте отново !
Благодаря за вниманието !
Искам да Ви помоля за коментар и евентуална възможност да ме снабдите с прикачен инвентар за мотофрезата. Когато я купувах преди много години ми казаха, че е унгарско производство и към нея има няколко вида прикачен инвентар. Тогава не проявявах интерес, но сега докато се рових в интернет за да намеря параметрите за луфта между електродите на свещта на двигателя попаднах на сайта, който вероятно е на унгарския производител. Става въпрос за: http://www.szentkiraly-tiller.hu/termekek/4 . На тази страница ме интересува изделието „Komposztáló” показано в осмия по ред от горе надолу или третия отдолу нагоре раздел. Мисля, че това е дробилка за клони. Идеята ми е да я използвам за смилане на лозовите пръчки и клоните след кроенето на лозите и овошките. Като гледам снимката точно сглобката е като на моята фреза. На същия сайт, но на друга страница: http://www.szentkiraly-tiller.hu/termekek/2 като най - много приличаща на моята фреза определям тази, която е моделKF-Dragon 65. Почти съм сигурен, че предлаганата дробилка в унгарския сайт ще ми влезе в употреба, но идея си нямам как да вляза във връзка с тях. Опитах се да направя подобен коментар с представител на фирма Коледжиков ООД, но той ми заяви, че нямат контакти с този унгарски производител, пък и за единични бройки нямали практика да поръчват ?! Както и да е… Ще бъда много признателен на г-н Найденов и всички от форума, които могат да ме посъветват по въпроса!
Поздрави !
Кирил Петков
Дупница.
преди 1260 дни
 
hristodor
Здравейте,
това вашите са никакви проблеми. Радвам се че е така. Много добра поддръжка и правите на машината, и така трябва да е, макар че всеки сезон да се сменя диференциалното масло няма нужда, но щом не ви представлява трудност си го сменяйте.
Поздрави
преди 1260 дни
 
k5kov
Здравейте Т. Найденов !
Много се радвам, че започваме по същество.
Не съм имал никакъв проблем с червяка. Предполагам, че става въпрос за червяка, долу в редуктора или диференциала, който предава движението от двигателя, през съединителя и той върти зъбното на оста с мотичките. Никакъв проблем. Все още няма никакъв луфт в диференциала си работи перфектно. При работа малко се загрява, но това е нормално и с гола ръка не можеш да го пипнеш, но аз си работя с ръкавици. Проблеми, ако могат да се нарекат такива, с диференциала съм имал първо с пробката за маслото. Тя се намира точно отпред и е една за източване, наливане и проверка на нивото. Оригиналната беше от пластмаса и много бързо от триенето в почвата шапката й, която всъщност е шестограм почти изчезна. Направиха ми на струг нова от бронз или месинг – не помня и с едно елементарно гумено уплътнение от вътрешна автомобилна гума сега всичко е наред. В самото начало втори или трети сезон се появи много лек теч на масло от едната страна на оста, смених и двете семеренги не само тази с теча и вече съм забравил и за това. Дебело обаче подчертавам, че при смяната на маслото на двигателя, задължително сменям и маслото в редуктора /диференциала/ макар да изглежда съвсем прясно. Смяната на 0,4 литра диференциално масло не би трябвало да е никакъв проблем. И редовна проверка на нивото, което се определя от нивото на пробката, като никога не ми се е налагало да доливам между смените. Последните 5-6 години маслата ги сменям всеки сезон.
Поздрави и успех !
Кирил Петков
Дупница.
преди 1261 дни
 
hristodor
Здравейте,
имал ли си проблеми със червяка на мотофрезата МТД? Доста хора се оплакват за тези модели които са с вертикален вал на двигателя, че червяка се износвал. Итересува ме при теб имало ли е проблеми с това.
Т. Найденов
София
преди 1261 дни
 
k5kov
Здравейте !
Предлагам за обсъждане, коментари и впечатления от собственици на мотоблок Ферари 340. Вече трети сезон го използвам. Освен това почти 15 години използвам активно мото фреза MTD Aratrum 55 H. С радост и готовност ще се включа в дискусия по темата с разисквания по всякакви въпроси.
Кирил Петков
Дупница
0888460882.
преди 1261 дни
 

Последно от форума

ГОЛЯМА ПОМОЩ
Започната от mihailstavrev
Здравейте! Имам нужда от голяма помощ. Т...
преди 1 седмица 1 137
Здравейте колеги! Решен съм да се занима...
преди 1 месец 0 198
izkam da zakupiq lozi4ki toes vinen sort...
преди 1 месец 2 273