Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам

Вход

Регистрация

Растителна защита - съвети

Агротехнически мерки за унищожаване на плевелите

Агротехнически мерки В зависимост от главната цел, която се поставя пред тях, агротехническите мерки се разделят на три групи: предпазни мерки, мерки за потискане на плевелите и мерки за унищожаване на плевелите.

Борбата с кръгломиниращият молец започва още през есента

Кръгломиниращ молецКръгломиниращият молец е разпространен в цялата страна. Той има най-голямо икономическо значение от групата на листоминиращите молци. Гъсеницата минира листата на ябълката и по-рядко на дюлята, черешата, сливата, крушата, прасковата, вишнята и кайсията.

Агротехнически метод за борба с болестите при зеленчуковите култури

bolesti po zelenchuciВ агротехническия метод се включват всички мероприятия, с които се цели да се отгледат растения, устойчиви на болести, чрез създаване на най-благоприятни условия на растеж и развитие.

Гъботворка - опасен листогризещ неприятел на овощните дървета и на дъбовите насаждения

Гъботворка Гъботворката нанася големи поражения не само на овощните дървета, но и на дъбовите насаждения в равнинните и горски райони. Масово се размножава след засушаване, при по-ниски летни температури и слаби валежи.

Кои са икономически най-важните болести по пипера и доматите?

За да се получи качествена продукция при отглеждане на домати и пипер то производителите трябва да познават симптомите, условията за развитие и мерките за борба с икономически най-важните болести при тези зеленчуци.