Вход

Регистрация

Земеделие - статии и съвети

Беритба на винени сортове грозде

Лозарство

винени сортове гроздеОбикновено гроздето се бере към края на септември - началото на октомври. По-голямата част от гроздето на винените сортове, се преработва във вино. Пълната зрелост на гроздето обаче не всяка година настъпва на една и съща дата. 

Слънчоглед - особености в агротехниката на слънчогледа

Растениевъдство

слънчоглед У нас слънчогледът се отглежда обикновено след пшеница и ечемик, които се смятат за добри негови предшественици. Още по-добри са едногодишните бобови култури. Не трябва да се засява след калиеволюбиви култури.

Агротехнически метод за борба с болестите при зеленчуковите култури

Растителна защита

bolesti po zelenchuciВ агротехническия метод се включват всички мероприятия, с които се цели да се отгледат растения, устойчиви на болести, чрез създаване на най-благоприятни условия на растеж и развитие.

Какви почви са подходящи за отглеждане на винени и десертни сортове лози?

Лозарство

Почви за лозиВсяка почва е повече или по-малко подходяща за определено направление в лозаро-винарското производство и с тази особеност трябва да се съобразяваме при създаването на лозово насаждение. Въз основа на научните изследвания и опита на практиката може да се дадат следните препоръки:

Най-подходящи почви за отглеждане на лози за производство на червени вина ...

Гъботворка - опасен листогризещ неприятел на овощните дървета и на дъбовите насаждения

Растителна защита

Гъботворка Гъботворката нанася големи поражения не само на овощните дървета, но и на дъбовите насаждения в равнинните и горски райони. Масово се размножава след засушаване, при по-ниски летни температури и слаби валежи.