Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам

Вход

Регистрация

Цените на лука в Холандия не зависят от износа

 

(5 гласа, оценка 4.80 от 5)

лук Управителят на компанията доставчик „Dacomex”, Мартин Ван Дам, коментира ситуацията на пазара на лука в Холандия: „В сегашния момент пазара на лука в Холандия се променя всяка седмица. Всяка седмица очаквам, че компанията ще „спре работа”, но поръчки за доставка на лук продължават да идват, така че в следващите дни имаме работа. Ние предпочитаме да спрем и да изчакаме новата реколта, но това не е възможно, защото имаме отговорност към нашите клиенти, предприятията за преработка и сътрудници.”

Цените на лука все още са много ниски - около 4 цента. „В момента ние сме износители на лук за Централна Америка и Бразилия, - казва Мартин Ван Дам. В малки количества изнасяме лук в Африка и в Англия. От Русия, обаче, в последно време не получаваме заявки. Но, като цяло, отсъствието на ключов клиент не играе роля в тази ситуация. Цените на лука са достатъчно ниски. Ние на практика не получаваме печалба.”

Качеството на лука, според износителите, не е добро. „В действителност трябва настойчиво да търсим добро качество, а качествения лук не е толкова много на пазара днес. Обикновено процентът на брака е 4-6%, но сега тази цифра нарасна до 10%, и в тази ситуация все още можете да считате, че сте получили лук с добро качество. Приблизително един трета от лука не е подходящ за преработка. Но качествен лук все още има, въпреки че много от производителите не бързат да го продават. Въпреки това, ние вярваме, че през текущия сезон ще има достатъчно количество качествен лук, за да отговорим на търсенето, както на вътрешния, така и на външния пазар.” - заключава Мартин Ван Дам.

Етикети:
  • Няма открити коментари
Моля, влезте за да може да коментирате