Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам

Вход

Регистрация

Най-лютите чушки в света горят дори през ръкавици

 

(5 гласа, оценка 4.60 от 5)

Лютите чушки от сорта Trinidad Moruga Scorpion получиха 1,2 милиона единици по скалата на Сковил.

люти чушки Експертите бяха изумени - лютите чушки Scorpion парят на ръцете дори през латексови ръкавици. „Това никога не се е случвало преди с мен” - призна изследователят Денис Кун, който се занимава с изследване на касицините (вещества, които придават лютия вкус на пипера) в Държавния университет в Ню Мексико.

Лютата чушка е с размер на топка за голф и беше тествана за способността си да предизвиква сълзене на очите, потене и непрекъснато лютене в устата. Trinidad Moruga Scorpion получи рекордните 1,2 милиона единици на Сковил - скала, разработена с цел да оцени остротата на чилито от фармацевтът Уилбър Сковил през 1912 година.

„Вие отхапвате от лютата чушка и изглежда няма нищо особено ... и след малко се започва: чушката люти все по-силно и по-силно и по-силно, и изглежда, че паренето никога няма да свърши. Удивително!” - казва директорът на Института, Пол Босланд, който беше достатъчно смел, за да опита вкуса на Scorpion.

Сортът Scorpion набира популярност сред феновете на лютото и вероятно ще получи популярност и при производителите на зеленчуци. „Както при всички предишни чили шампиони, ние ще работим и със семена, и с растения.” - каза Джим Дъфи, производител в Сан Диего, който снабдява Университета със семената на четири от най-лютите сортове чушки в света. Джим Дъфи призна, че не би се осмелил да постави Trinidad Moruga Scorpion в устата си, но твърди, че много хора се опитват да го направят, снимат видео и публикуват резултата в YouTube. „Хората наистина получават мощно усещане, близко до силата на болка от рана.”, каза Джим Джим.

„Да, този сорт люти чушки има голям потенциал. Но индустрията не може да работи въз основа само на един сорт люти чушки. Още повече, че първенството по острота е непостоянна титла, рекордът се подобрява отново и отново.” - заяви Пол Босланд.

Етикети:
  • Няма открити коментари
Моля, влезте за да може да коментирате